Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Не чувствам допълнително напрежение

Маса: Не чувствам допълнително напрежение

52
0

Фелипе Маса от тима на Ферари потвърди, че не чувства някакво допълнително напрежение покрай наближаващия край на шампионата.

„Мисля, че това е напрежението, което го има през цялото време” – казва Маса пред журналистите в Китай. „Когато станеш пилот на Ферари, има едно напрежение в началото на сезона, в средата на сезона и в края на сезона. Няма значение в каква позиция си.”

„Има едно напрежение, но то е друг тип напрежение – то винаги е на твоя страна. Според мен се научаваш как да се справяш с напрежението и как да си вършиш работата. Няма значение какво става около теб.”

„Аз се чувствам добре и мисля, че мога да си свърша работата по същия начин. Да се надяваме, че ще я успея. Вярвам, че можем да го направим. Мислих по този начин в последното състезание, всички състезания преди това, както и за следващото състезание.”

В момента бразилецът е втори в класирането – на пет точки от Люис Хамилтън с Макларън. Той счита, че британецът е фаворит поради простата причина, че е лидер в класирането.

„Ние сме пет точки назад, така че не можем да се поставяме в същата ситуация като опонентите ни” – добавя Маса. „Това е почти нищо – но във Формула 1 няма „почти”. Трябва да бъдем прецизни. Но разликата не е толкова голяма.”

Пилотът на Ферари е на мнение, че конкурентът му понякога е прекалено агресивен и самоуверен, но не смята, че това може да играе срещу него.