Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса недоволен от баланса на F60 днес

Маса недоволен от баланса на F60 днес

41
0

Фелипе Маса посочи като основна причина за недостатъчно доброто си представяне в квалификацията днес многото гориво в колата си. Бразилецът спечели последните три състезания на тази писта, като и трите пъти стартира от полпозишън. Днес обаче пред него се наредиха шест други коли, като едната е тази на съотборника му Кими Райконен, който се класира шести.

„Мисля, че балансът на колата с малко гориво е добър. Първите две фази от квалификацията бяха добри, с добър баланс и добро сцепление, но след това, когато добавих гориво, прото загубих баланса – колата започна да презавива и беше малко трудна за управление, затова беше сложно да направя добра обиколка. Мисля, че това е единственото обяснение.

Дори достигането на подиума ще бъде доста трудно, затова трябва да мислим само за събирането на максимум точки, това е главното, а ако има и нещо повече, това е добре дошло. Продължаваме да работим, за да подобрим ситуацията. Ако погледнем началото на шампионата ще видим, че ние подобрихме представянето си доста в сравнение с тогава. Мисля, че може би все още сме по-конкурентноспособни от някои други отбори, но Браун и Ред Бул все още са по-добри от нас – не особено много, но все пак достатъчно“, обясни Маса.