Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Няма от какво да се притеснявам

Маса: Няма от какво да се притеснявам

50
0

Фелипе Маса каза, че не усеща някакво напрежение в момента, тъй като Люис Хамилтън води със седем точки в световния шампионат. Затова бразилецът планира просто да се фокусира върху победа в домашната си Гран при на Бразилия.

Доминирането на Хамилтън в Китай означава, че пилотът на Макларън се нуждае от пето място на Интерлагос, за да си гарантира титлата. Междувременно Маса трябва да завърши първи или втори и да се надява на проблеми при конкурента си.

Маса каза, че при това положение той може да спре да се притеснява за шампионата и просто да преследва победа в домашното си състезание.

„Да, вярно е, че имам по-трудна задача в сравнение с Люис по отношение на ситуацията, но пък целта ми през уикенда е много по-ясна от неговата” – казва пилотът на Ферари.

„Остава ми само да се фокусирам върху победата в неделния следобед, като се надявам съотборникът ми да завърши втори зад мен. Единственото нещо, за което мисля, е победата. Оттам нататък нещата не зависят от мен, така ще трябва да почакаме и да видим какво и колко ще спечелим.”

„Със сигурност Люис ще се опита да създаде напрежение около мен, но аз определено не чувствам такова, тъй като няма какво да губя.”

„Имам целия екип зад себе си, така че цялото напрежение е върху него, особено когато помислите какво се случи миналата година. Нямам търпение да дойде последната неделя за сезона.”

Ферари са печелили на Интерлагос в последните две години, като Маса спечели през 2006 година, а през 2007 водеше до последния пит стоп, след което при спиранията в бокса остана зад своя съотборник Кими Райконен, който преследваше титлата.