Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса очаква силна конкуренция от Люис

Маса очаква силна конкуренция от Люис

33
0

Фелипе Маса вярва, че Люис Хамилтън ще успее да завърши добре в последните две състезания през сезона въпреки слабата за него Гран при на Япония.

Пилотът на Макларън се бе запътил към Фуджи с идеята да бъде максимално предпазлив и да се бори за точки – но след един агресивен ход спрямо Кими Райконен в първия завой англичанинът бе наказан с преминаване през бокса. Освен това Люис бе бутнат и от Маса, което допълнително усложни състезанието за него.

Но въпреки стечението на обстоятелствата Маса счита, че ще бъде нередно да преценява силните и слабите страни на конкурента си само по надпреварата в Япония.

„Винаги е трудно да се говори за едно състезание” – казва бразилецът, който се приближи на пет точки от лидера във временното класиране. „Трябва да се гледа състезание по състезание. Отиваш на едно място и се представяш слабо, но после отиваш другаде и си много силен. Никога не знаеш.”

„Според мен предстоят две състезания, които ще са трудни и тежки. Но той може да бъде много силен и ние можем да бъдем много силни. И трябва да вярваме в това.”

Ферари са категорични, че добрите им отношения с Макларън няма да бъдат афектирани от напрежението покрай битката за титлата. Маса също допълва, че ситуацията няма да промени нито него, нито Хамилтън.

„Имаме добри отношения” – казва Маса. „Уважавам го като пилот и човек и съм сигурен, че и той ме уважава. Не се опитвам да пренасям проблемите от пистата извън нея.”

„Нямам проблеми да го поздравявам, дори понякога дискутираме различни неща и се забавляваме. Няма проблеми. Аз няма да променя подхода си.”