Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Очаквам силна конкуренция в Монако

Маса: Очаквам силна конкуренция в Монако

74
0

Фелипе Маса вярва, че на Ферари никак няма да им бъде лесно по време на състезателния уикенд в Монако, въпреки че признава, че неговият тим определено е много бърз.

„Състезанието никак няма да бъде леко и можем да очакваме от Макларън да бъдат силни, както винаги. Но мисля, че и ние ще се представим много силно” – каза Маса на уебсайта на Ферари.

„Но трябва да почакаме и да видим какво ще стане в четвъртък, тъй като е малко трудно да се каже какво можем да очакваме от себе си и от конкурентите.”

„Дори и да карахме на късия вариант на Рикар, създаден да симулира някои аспекти на Монако,това пак не е Монако. Трасето в княжеството е уникално и е невъзможно да се възпроизведат характеристиките на същата писта, така че имаме и някои непознати за нас фактори.”

„Като цяло мисля, че Скудерията е в по-добра форма спрямо миналата година. И се надявам да е така. Но човек никога не знае.”

„Въпреки че миналата година завърших на трето място, това определено не бе представата ми за добро състезание, тъй като изоставахме много от Макларън. Затова и се надявам тази година да бъдем по-силни.”

И наистина миналата година Макларън тотално доминираха в Монте Карло, тъй като това категорично не бе трасе, което да подхожда на характеристиките на колата им. Освен това точно по това време миналата година бе проблемът с въздушния тунел на италианския тим.