Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса опитва да извлече положителното от Унгария

Маса опитва да извлече положителното от Унгария

55
0

Фелипе Маса се опита да извлече положителното от Гран при на Унгария, след като загуби победата в надпреварата две обиколки преди края й.

Ферари бяха на път да спечелят още една победа, с която да затвърдят позицията си в шампионата при конструкторите, но проблем с двигателя изкара Маса от състезанието. Така победата отиде автоматично при Хейки Ковалайнен, който стана пилот номер 100 с победа във Формула 1.

Въпреки разочарованието Маса гледаше откъм положителната страна и счита, че представянето му и това на екипа вещаят повече късмет в следващите няколко състезания.

„Увереността е налице. Мисля, че след състезание като това, лошият резултат две обиколки преди финала не може да помрачи толкова това, което постигнахме в състезанието” – казва бразилецът.

„Показахме страхотно представяне, страхотно темпо и страхотна работа в екип. Това е много важно за следващите няколко състезания.”

„Не е особено приятно чувство. Когато нещата изглеждат завършени и остават само две обиколки, ти чуваш странен звук от двигателя, който се чупи. Определено не е приятно чувство. Наистина не ми е особено хубаво за случилото се.”

„Свършихме страхотна работа днес, но след това всичко си заминава две обиколки преди края – наистина не е фантастично усещане. Действително никак не ми е приятно, но за нещастие, това го има в спорта.”

„Сега имаме нужда да гледаме малко напред и да мислим за следващото състезание. Има малка пауза, която ще ни помогне да се мобилизираме за следващите седем състезания” – казва Маса, който в момента е на осем точки от Хамилтън.

По време на Гран при на Унгария Маса направи страхотен старт, като постепенно изпревари двамата пилоти на Макларън, а след това започна и да трупа преднина. След това дойде и неприятният инцидент две обиколки преди края.