Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса определи станалото в Гран при на Сингапур 2008 като грабеж

Маса определи станалото в Гран при на Сингапур 2008 като грабеж

213
0

Може би най-ощетеният пилот от събитията в миналогодишното издание на Гран при на Сингапур – Фелипе Маса, нарече победата на бъдещия му съотборник Фернандо Алонсо тогава чисто и просто грабеж.

Според бразилецът, който ще възобнови кариерата си във Ф1 като съотборник на Алонсо, испанецa е трябвало да бъде дисквалифициран след като истината относно катастрофата на Нелсън Пикет излезе наяве.

„Всичко което се случи бе един грабеж, но що се отнася до състезанието – нищо не се случи и резултатите останаха същите. Това не е правилно.

Този грабеж промени изхода на шампионата и аз загубих“, обясни Маса, който загуби титлата миналата година само с една точка.

Той също така каза, че не може да разбере защо резултатите във Формула 1 не могат да бъдaт променяни след края на всеки шампионат, дори и след като става въпрос за подобни манипулации.

„Виждал съм как във футболен мач реферът взима пари и решава изхода на двубоя, след което всички резултати се анулират.

В Италия, Ювентус бяха изхвърлени. Но тук те просто пратиха Флавио Бриаторе вкъщи. Не мога да разбера защо и не мисля, че беше правилно“, завърши ощетеният пилот.