Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса организира за шеста година картинг състезание във Флорианаполис

Маса организира за шеста година картинг състезание във Флорианаполис

34
0
Фелипе Маса

Пилотите от Формула 1 явно скучаят, когато не са напът и затова през почивката си след напрегнатия сезон пътуват от събитие на събитие. Едно от тях е ежегодно организирания картинг шампионат от Фелипе Маса в Бразилия. Той ще се проведе през този уикенд, като въпреки че най-големите звезди ще са ангажирани с участие в Състезанието на шампионите, ще събере множество бивши и настоящи пилоти във Формула 1, както и голяма група звезди от други автомобилни спортове. Шампионатът ще се проведе в бразилският град Флорианаполис и участие ще вземат 29 пилота.

Сред участниците ще бъдат Рубенс Барикело, Витантонио Лиуци, Жером Дамброзио, Хайме Алгерсуари, Пастор Малдонадо, както и Адриян Сутил, който пък седмица по-късно ще участва в подобно събитие и в парижката зала Берси. От бившите пилоти в Гран при участие ще вземат Нелсиньо Пикет, Джани Морбидели, Енрике Бернолди, Лучано Бурти, Рикардо Зонта, Антонио Пицония и Кристиян Фитипалди. Младата надежда на Ферари, Жул Бианки ще има възможност да се докаже сред всичките тези имена, а също така и срещу звездите в Америка Тони Канаан, Хелио Кастроневес, Витор Мейра, Ана Беатриз и Пиетро Фитипалди, 15-годишният племенник на легендата Емерсон Фитипалди.

„Нивото от година на година се покачва и това няма как да не ме радва“, обясни самият Маса. „Надяваме се и през тази година да направим добра атракция за публиката.“