Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса остава реалист

Маса остава реалист

42
0

Фелипе Маса призна, че ако Скудерия Ферари таеше някакви надежди относно световната титла преди този уикенд, то след края на днешното Гран При на Испания те вече са напълно изчезнали. Кими Райконен бе принуден да спре заради проблем в хидравликата след само 17 обиколки на пистата, а Маса загуби две позиции в последната част от надпреварата, тъй като не му достигна гориво.

„Все още имаме нужда от подобрение, но мисля, че ако сравните колата в това състезание с тази, която имахме преди, това е голяма стъпка напред“, каза бразилецът след състезанието. „Това наистина е окуражаващо.“

„Нямахме проблем с калкулациите, имахме проблем с машината, но не знам дали той бе причинен от човешка грешка или от машината. Трябва да анализираме това, за да видим къде е бил проблема, тъй като това бе доста отчайващо. Бориш се през цялото състезание и накрая трябва да отстъпиш. През последната част вече пестях горивото, но това не бе достатъчно, затова трябваше наистина да върна газта и да пусна Фетел. Изгубих позиция и срещу Фернандо и почти изпуснах и Ник, а това бе доста разочароващо“, обясни пилотът на Ферари.

„Относно шампионата – трябва да сме реалисти. От пет състезания те (Браун) спечелиха четири. Дори и да подобрим представянето си значително и да сме по-бързи от тях с три или четири десети от секундата, те пак ще продължат да печелят точки, така че забравете“, завърши Маса.