Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса първи на Херес

Маса първи на Херес

58
0

Фелипе Маса бе най-бърз през втория ден от изпитанията на Херес.
###
Фелипе Маса бе най-бърз през втория ден от изпитанията на Херес. Бразилецът не кара във вторник, защото не се чувстваше добре. Времето му от следвашия ден (1:19.746) обаче бе по-добро от това на лидера Педро де ла Роса от вторник. Той изпревари съотборника си Кими Райконен с 3 десети от секундата след като финландецът загуби по-голямата част от деня заради механични проблеми, а допълнително бе възпрепятстван от лошото време и дъжда на пистата. В крайна сметка записа пето време.
Втори се класира Люис Хамилтън като към него през този ден се присъедини Фернандо Алонсо. За световния шампион денят не мина без проблеми след като още сутринта излетя от пистата, очевидно поради механичен проблем, а следобед спря в края на старт-финалната права.
В таблицата за класиране между двамата пилоти на Макларън се вмъкна Роберт Кубица от BMW, който успя да запише трето време.
От Рено за изпитанията използваха двамата си тест пилоти. Нелсиньо Пикет бе по-бързият от двамата, побеждавайки Рикардо Зонта със 7 десети от секундата.
Към Дженсън Бътън от Хонда (завършил 13-ти) пък се присъедини Марко Андрети за втория си тест с тима като и двамата караха RA107. Американецът направи 74 и остана последен от всичките 16 състезатели на пистата.