Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Подиумът бе възможен

Маса: Подиумът бе възможен

42
0
2013,Дженсън Бътън,Макларън,Малайзия,Фелипе Маса,Ферари

Въпреки че стартира от втора позиция на старта, днес изглеждаше че Фелипе Маса трудно може да се пребори за място на подиума. Освен двамата пилоти на Ред Бул, пилотът на Ферари трябваше да пропусне пред себе си и състезателите на Мерцедес. След първия завой състезанието изглеждаше доста трудно бразилеца, но в крайна сметка той успя да се добере до петото място.

„Гумите определено ни създадоха доста проблеми и бе трудно да поддържаме темпото в началото“, обясни Маса. Имах грейнинг и не бе лесно да се справя с него. На сухо колата бе добра и темпото бе приемливо, но като цяло когато се има предвид колко време загубих в началото, просто не бе възможно да наваксаме в края. Ако в началото нещата се бяха развили различно, то тогава със сигурност щяхме да се борим за място на подиума. Когато обаче стартираш втори и завършиш шести е ясно че не си доволен.

Мисля, че не направихме най-добрия ход със смяната на гуми толкова рано в началото. Със сликовете нямахме грейнинг и всичко бе ОК. Бе значително по-приятно. Но дори и когато бе мокро нещата бяха наред.

В края обаче разполагах с нови гуми. Реших да спра 10 обиколки преди края, защото гумите ми се влошиха сериозно. Оказа се правилното решение, защото успях да изпреваря останалите, чиито гуми бяха свършили.

Трябва да продължим да развиваме колата си. смятам, че разполагаме с конкурентоспособна кола, с която можем да се качим на подиума. Мисля, че сме свършили доста работа от 2012 до 2013 г. Имаме обаче още работа пред нас, за да продължим посоката на развитие. Ако продължим в същия дух ще се борим за победи и за шампионата.“