Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса почива със семейството си

Маса почива със семейството си

40
0
Фелипе Маса,Ферари

Фелипе Маса си тръгна за Бразилия веднага след Гран при на Япония с ясното съзнание, че пътят е много, но и с огромното желание да изкара малко време със семейството си у дома.

– Определено много исках да се върна на Сузука за първи път от 2006 г. досега, тъй като винаги съм харесвал тази писта, а миналия сезон я пропуснах, тъй като се възстановявах от катастрофата си в Унгария. Затова и можете да си представите разочарованието ми от изхода в неделя, когато всичко се обърка за мен точно там – призна чистосърдечно пилотът на Ферари.

И той като колегите си в Скудерията призна, че темпото на Ред Бул е било ясно от самото начало, но да се нареди толкова назад на грида е било истинско изпитание за него.

– В квалификацията всичко се случи заради трафика. Сложих меки гуми във втория сегмент и попаднах сред други автомобили: в първия сектор Дженсън [Бътън] тъкмо излизаше от питлейна, след това връхлетях други коли във втората част [на трасето], а в Спуун се озовах зад [Роберт] Кубица. Всичко това ми коства толкова време, че изпуснах последната част на квалификацията. А когато стартираш от шеста редица на грида, винаги има шанс нещо да се оплете и да попаднеш в неприятности. Точно това се случи и катастрофирах още преди първия завой. Крайно лоша неделя за мен – бе унилото заключение на бразилеца.
Въпреки това той е готов да се бори отново за места в челото на колоната и ще се постарае да се върне там през уикенда за Гран при на Корея.