Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса празнува Гран при №100 за Ферари в домашния си старт

Маса празнува Гран при №100 за Ферари в домашния си старт

34
0
Фелипе Маса

Тазгодишната Гран при на Бразилия ще има особено значение за Фелипе Маса, при това не само поради факта, че ще е домашна надпревара за него. Стартът ще е 153-ти в кариерата на пилота, но по-важното е, че ще стотният му с Ферари.

Това ще е много важен уикенд за мен, тъй като ще отбележа и десетата година, откакто съм във Формула 1, макар че не съм се състезавал през цялото време – през 2003 г. бях тест пилот на Ферари – обясни роденият в Сао Пауло Фелипе. – За щастие все още съм млад и ми предстоят много неща, но 10 години са забележително постижение като кариера в F1. През шест от тях съм в Скудерията и ще направя сто състезания за екипа, а това означава, че съм сред хората с най-много стартове за Ферари. Всичко това са предпоставки за много специален уикенд. Ще е емоционално и вълнуващо, затова и ми се ще в неделя следобед да запиша добър резултат – добави бразилецът.

Маса има две победи в родината си и си спомня с удоволствие дори за тази през 2008 г., когато загуби световната титла в последния завой на последната обиколка – Люис Хамилтън успя да изпревари Тимо Глок и да спечели шампионата.

Първият ми успех пък бе изпълнението на една мечта, защото за бразилец да спечели в Бразилия е горе-долу като да вземе короната за сезона. Затова и победата от 2006 г. е по-специалната от двете – коментира пилотът.

За разлика от него съотборникът му Фернандо Алонсо никога не е печелил в родината на Маса, но има четири подиума.

Във Ферари ще продължат с тестовете на нови компоненти в петъчните свободни тренировки. Отборът ще търси решение за вибрациите в предното крило, заради които се наложи Фелипе да вземе по-старата конфигурация в предишния старт в Абу Даби.