Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Промените на Силвърстоун едва ли ще увеличат изпреварванията

Маса: Промените на Силвърстоун едва ли ще увеличат изпреварванията

38
0

Фелипе Маса не вярва, че промените на пистата Силвърстоун ще доведат до повече изпреварвания в тазгодишната Гран при на Великобритания. Бразилският пилот на Ферари обиколи днес новата конфигурация

– Пистата си остава чудесна за каране. Но моето мнение е, че всяка подобна промяна изисква много пари. Когато влагаш сериозни средства, то целта трябва да е да подобриш шоуто, да увеличиш възможностите за задминавания. А от това, което видях, изпреварванията едва ли ще станат повече. Разнообразието е налице, има бързи завои, има тесни и т.н. Но това няма да помогне – заяви Маса.

Що се отнася до представянето му и това на Ферари, то състезателят призна, че в Скудерията ясно осъзнават изоставането си от водещите отбори и се борят упорито да го стопят.

– Виждаме, че изоставаме от Ред Бул и Макларън. Все пак остават доста надпревари и много неща могат бързо да се променят във Формула 1, така че трябва да запазим концентрация и да се погрижим да обърнем ситуацията. Затова и следващите стартове ще са толкова важни за всички ни – допълни бразилецът.