Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Резултатите са най-важни, затова в рискова ситуация ще преценявам внимателно

Маса: Резултатите са най-важни, затова в рискова ситуация ще преценявам внимателно

50
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса с нетърпение очаква следващия старт от световния шампионат на Формула 1 в Сингапур, надявайки се, че ще продължи със силните си представяния и под изкуственото осветление там.

За него времето на провеждане на състезанието не е никакъв проблем и видимостта е съвсем нормална.

Харесвам пистата в Сингапур, чувствам, че ми пасва, макар да не съм имал особен късмет там. Надявам се на добър резултат – дори по-добър от тези в последните два старта. Да чукам на дърво да продължим в същия дух. Спечелих доста добър актив и това е особено важно от гледна точка на борбата в шампионата. Сингапурското трасе е по улиците на града и има някои подобни характеристики на тези в Монако и Унгария. Миналогодишното състезание там бе много трудно от гледна точка на гумите и макар колата ни сега да е много по-различна, не очаквам лека надпревара. Натоварването върху гумите наистина е голямо и съответно може би ще има повече спирания в бокса, отколкото в минали издания на старта – коментира бразилецът.

Той все още не е наясно какво ще му се случи в бъдеще, но бе категоричен, че добрите резултати ще помогнат при разговорите за нов договор.

Трябва само да продължа да натискам здраво, да постигам класирания на ниво и се надявам скоро да чуя добри новини. Но никога не ми се е случвало по средата на състезание да започна да се чудя какво ли ще правя догодина! Резултатите са най-важното нещо в цялата ситуация. Затова ако се появи риск на пистата, ще преценя внимателно какво да правя, тъй приоритетът е да завърша дистанцията – обясни Маса.