Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса с 5 места назад на грида за смяна на скоростна кутия

Маса с 5 места назад на грида за смяна на скоростна кутия

79
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса получи автоматична санкция преместване с пет места назад на грида за Гран при на Монако, след като се наложи Ферари да сменят скоростната кутия в болида му.

Бразилецът катастрофира по време на последната свободна тренировка в Монте Карло и разби сериозно колата си. Първоначално не бе ясно какво е причинило удара – имаше теории и за грешка на състезателя, и за технически проблем. От Скудерията заявиха по-късно, че инцидентът се дължи на пропуск от страна на Маса, който блокирал предните колела на неравност на пистата.

Предната част на Ферари-то на Фелипе бе сериозно повредена, колелата и носът бяха смазани. Повреди имаше и по задницата. В екипа не бяха съвсем сигурни дали ще успеят да поправят всичко. Според изчисленията на механиците в началото на работата, колата щеше да е готова в средата на първия квалификационен сегмент, който е с продължителност 20 минути.

Половин час преди началото на официалната сесия за разпределение местата на грида пък в Монако заваля сериозно. Метеорологичната прогноза предвиждаше дъжд. Това означава, че условията на трасето са напълно различни от тези, в които отборите се подготвяха досега. И трите свободни тренировки преминаха при ясно и слънчево време, като едва тази сутрин в небето започнаха да се промъкват облаци. Засега не е ясно дали дъждът ще продължи и по време на сесията.