Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса също иска правилата за сейфти-кар да бъдат обсъдени отново

Маса също иска правилата за сейфти-кар да бъдат обсъдени отново

44
0

Фелипе Маса също се обяви за ново обсъждане на правилата, касаещи автомобила за сигурност, след скандалното състезание във Валенсия миналия уикенд.

В екипа на Ферари бяха изключително ядосани от това, че Люис Хамилтън бе наказан доста късно заради изпреварването на сейфтикара в неделя.

„Беше само въпрос на моменти, извадихме наистина лош късмет заради това, че трябваше да прекараме доста дълго време зад колата за сигурност, докато Фетел вече беше пред него преди той да излезе на трасето, а Хамилтън избра да го задмине, нарушавайки правилата.

Не искам отново да се връщам подробно към това, което се случи, защото това не променя нищо, а състезанието ни вече е провалено. Така или иначе обаче това, което се случи, трябва да бъде обсъдено, защото не е нормално някой да си позволи да изпревари автомобила за сигурност, когато на пистата има опасна ситуация и същевременно да не бъде наказан подобаващо. Трябва да говорим за това заедно и да направим така, че това да не се случи отново. От тима ми казаха, че следващата седмица ще има среща на Спортната Работна Група, което е добре и очевидно е индикация, че ФИА отделя особено внимание на този случай“, заяви пилотът на Скудерията.