Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се надява да стартира като в Унгария

Маса се надява да стартира като в Унгария

34
0

Фелипе Маса (Ферари) не бе особено доволен от петото си място на стартовата решетка за Гран при на Япония, след като основният му съперник за титлата във Формула 1 този сезон Люис Хамилтън (Макларън) взе първата позиция и се намира в много по-изгодна позиция преди надпреварата.
Срамота. Днес бях най-бързият пилот на пистата, но в грешния момент. В третата част на квалификацията така и нямах достатъчно механично прилепяне, независимо кой тип гуми бе монтиран на колата. При първото си излизане бях малко предпазлив в загряващата си обиколка и заради това пострада първия сектор на бързия ми тур – допуснах грешка в третия завой. При второто излизане се държах тъкмо наопаки и се оказах без сцепление към края на обиколката. Така в крайна сметка се класирах пети на грида, откъдето със сигурност няма да ми е лесно – обясни бразилецът.
Маса допълни, че първият завой на Фуджи прилича на този на Хунгароринг и се надява да успее да направи същото като на унгарската писта. На старта на трасето до Будапеща той буквално се изстреля от третата си позиция на грида, изпреварвайки последователно съперниците си от Макларън Хейки Ковалайнен и Люис Хамилтън. (За съжаление на Фелипе великолепното темпо, което изгради тогава, не се реализира в победа, след като двигателят му не издържа три тура преди финала.)
Шефът операции на пистата в Скудерията Лука Балдизери също остана озадачен в известна степен от случилото се в квалификацията.
Сесията бе някак противоречива по отношение на крайния резултат и различното представяне на отделните отбори. В първите два сегмента Фелипе показа, че е много бърз и е намерил правилния баланс на колата. В третия обаче ситуацията се обърна – гумите му бяха с непостоянно поведение. Утре ще се изправим срещу много силни съперници и ще направим всичко възможно да ги победим – коментира той.