Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се надява на повече късмет в оставащите стартове

Маса се надява на повече късмет в оставащите стартове

45
0

Фелипе Маса стартира в Гран при на Сингапур последен на грида (24-и), но финишира 10-и, а след наказанията на двама пилоти стигна осмо място в подреждането от надпреварата по улиците на града.

– Беше много трудно състезание за мен след всичко, което се случи вчера в квалификацията. Избрахме стратегия, подобна на тази, която бе използвана за Фернандо [Алонсо] в Монако – надявахме се на малко помощ от кола за сигурност, но тя за съжаление излезе на пистата прекалено рано. Затова не успях да изпреваря много коли и се озовах във влакчето зад [Адриан] Сутил и [Нико] Хюлкенберг. Ако сейфти карът се бе появил само обиколка-две по-късно, щях да спечеля още две-три позиции и надпреварата щеше да се развие по съвсем друг начин – обясни бразилецът.

Поведението на неговото Ферари F10 не е било твърде лошо (според собственото му определение), особено като се има предвид колко време изкара с един комплект твърди гуми.

– Чак към края ситуацията започна да се влошава и чувствах износването им. Това е и причината, поради която [Роберт] Кубица ме изпревари толкова лесно. Не мога да кажа, че се забавлявах особено, тъй като вечно бях зад някого другиго. Бях с нов двигател и сега ми остават само три, всеки с по едно състезание – тях ще трябва да въртя за останалите четири старта. Надявам се на повече късмет в тях, отколкото имах през този уикенд! – завърши почти оптимистично Маса.