Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се оплаква от спиранията в бокса

Маса се оплаква от спиранията в бокса

47
0
2011,Гран при на Корея,Мерцедес,Нико Розберг,Фелипе Маса,Ферари,Фернандо Алонсо

Фелипе Маса бе доста изнервен след края на състезанието в Южна Корея. Бразилецът направи добър старт и след първата обиколка дори се движеше четвърти с надежди за място на подиума. Тази надежди обаче просъществуваха само до първото спиране в бокса. След него Маса излезе назад в класирането и единствената му утеха бе, че се намира пред съотборника си Фернандо Алонсо. След второто спиране в бокса обаче и тази надежда бе загубена, защото Алонсо остана на трасето няколко обиколки повече и след влизането си стана с позиция пред бразилеца.

„Не съм доволен от състезанието днес, защото няколко проблема ми попречиха да постигна по-добър резултат“, оплака се Маса след състезанието. „Направих добър старт и в първата обиколка успях да се придвижа с позиция напред. След първия стоп обаче се върнах на пистата зад Бътън и Розберг. Това се дължеше на факта, че моя отбор ме задържа, защото Михаел влизаше при своите механици и защото първите двама бяха влезли в бокса преди мен.

В първата част на състезанието трябваше да се боря със супер меките гуми и ми бе трудно да държа скоростта на пилотите пред мен. Когато сложихме меката смес бяхме доста бързи. След втория ми стоп обаче се озовах зад болидите на Форс Индия и Торо Росо, които се бореха за място и загубих ценно време. Това пък позволи на Фернандо да се озове пред мен.

Все пак днес темпото ни бе по-добро от това вчера в квалификацията, което тази година се случва често. Сега вече мислим за състезанието в Индия. Едно ново предизвикателство, където ще е много интересно. Не познавам страната и ще ми е много интересно да я посетя. Мисля че това е една подобна на Бразилия държава, защото също като нас се намират във фаза на прогрес в развитието. Ще се радвам там да постигнем по-добри резултати.“