Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса се чувства ограбен

Маса се чувства ограбен

59
0
Фелипе Маса,Ферари

Фелипе Маса завърши домашното състезание за Ферари на шеста позиция. Бразилецът се удари в борба с Марк Уебър в първия шикан и се завъртя, което позволи на Дженсън Бътън да изпревари и двамата. Маса успя да продължи, а пилотът на Ред Бул отпадна след като загуби контрол над колата си при спирането си за завоя Параболика с липсващо предно крило. Най-бързата обиколка на Маса от състезанието бе с 3 десети по-добра от тази на неговия съотборник Фернандо Алонсо, който завърши трети. Именно това бе повод Маса да смята, че възможността от по-предно класиране е била налице.

„Марк ме закачи и ме завъртя“, усмислен бе Маса след състезанието. „След това той отпадна, но ако не беше съм сигурен, че щяха да го накажат. Определено провали усилията ми и съсипа състезанието за мен.

След удара нямах проблеми. Гумите бяха на ниво. Но скоростта ни не бе такава, за каквата мечтаехме. Не бяхме достатъчно бързи тук, Макларън и Ред Бул със сигурност бяха по-силни от нас.

Ако не беше ударът мисля, че спокойно можех да се преборя за място на подиума. Движех се с темпото на Фернандо, Люис и Дженсън. Този инцидент обаче обра шансовете ми за предно класиране.

Сега напускаме Европа, но подготовката ни за идните състезания не е много по-различна. Надявам се колата ни да функционира по-добре в следващите кръгове. Те са тотално различни от Монца. Надявам се да постигна шест прекрасни резултата.

Мисля че можем вече да поздравим Себастиян с титлата. Той може да я загуби само ако не кара в следващите състезания.“