Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Случилото се в Монако няма да се повтори

Маса: Случилото се в Монако няма да се повтори

43
0

Пилотът на Уилямс Фелипе Маса смята, че няма опасност кошмарният уикенд за тима в Монако да се повтори. В Княжеството екипът от Гроув не спечели нито една точка, като колите бяха с много лоша скорост през целия уикенд и дори не влязоха в топ 10 на квалификацията. Според екипа лошото представяне се е дължало на комбинация от конфигурацията на трасе, настилката, характеристиките на колата на Уилямс и поведението на гумите.

Според Маса това е бил единичен случай и в Канада ситуацията ще бъде различна. „Това няма да се случи отново, заяви Фелипе. – Мисля, че това беше най-лошото трасе за нас и съм убеден, че колата ни може да работи много по-добре на повечето писти, особено на предстоящите в календара. Уверен съм за Канада и Австрия, а също и за Силвърстоун след това.”

Причината за оптимизма на Маса са високоскоростните характеристики на Жил Вилньов и Ред Бул Ринг с дълги прави, които пасват отлично на шасито на Уилямс и мощния двигател на Мерцедес.

„Не знам колко нови елементи ще имаме в Канада, но ще направим голяма крачка напред, каза още бразилецът. – Може би най-голямата за този сезон. При нас тя е малко по-късно спрямо другите отбори, които я направиха в Барселона.”