Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса сменил мотора

Маса сменил мотора

48
0
Фелипе Маса

Механиците на Ферари смениха мотора на Фелипе Маса преди днешната квалификация за Гран при на Турция. Двигателят в последната тренировка бе нов, но консумацията му на гориво била доста повишена. Затова върнали агрегата от Китай и Малайзия. Според пилота няма да има проблем – просто новият мотор трябва да се прегледа, а и работата на 1 двигател в три състезания е напълно нормална.

Маса обясни подробно и защо отново трябваше да сложи комплект нови меки гуми още в първата част на квалификацията, в която остана 10-ти.

Нямах никакво сцепление с твърдите гуми, нямаше как да рискуваме при тези малки разлики бяхме наясно, че така губим един комплект твърде рано, но това бе добро решение – каза Фелипе. – Накрая направих грешка на девети завой, излязох от линията и затова решихме да не натискам повече и да запазим гумите за старта.

На въпрос на ClubS1 на какво в крайна сметка ще разчитат той и Скудерията в утрешния ден – тактика, по-малко износване на гумите, старт или промяна във времето – Маса отговори, че колата определено е стъпка напред в правилна посока и разликата с лидерите е малко по-малка, но шансът вероятно ще е отново в използването на гумите и като цяло в по-доброто състезателно темпо на Ферари.

Твърдите гуми тук са по-бързи и това би могло да бъде добър шанс за нас, но е ясно, че състезанието няма да е никак лесно за екипа ни – категоричен бе пилотът на Ферари, който има най-много победи на пистата в Турция.