Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса смята, че подиумът на Сузука може да му помогне да остане...

Маса смята, че подиумът на Сузука може да му помогне да остане във Ферари

43
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса може би спаси мястото си във Ферари със страхотно каране и второ място в днешната Гран при на Япония. Бразилецът все още не знае какво ще е бъдещето му, но първият му подиум от две години насам (последният бе в Корея през 2010 г.) може да се окаже незаменим коз в преговорите.

Пилотът на Ферари освен това постигна максимума в отсъствието на съотборника си Фернандо Алонсо (който отпадна малко след старта). Тимът призна още след квалификацията, че това е поредният уикенд, когато ще се борят да ограничат максимално щетите и благодарение този път на Маса се справиха. Самият пилот заяви, че този резултат може да му помогне да запази позицията си в Скудерията.

– Хубаво е. Чувствам облекчение и е страхотно да съм пак на подиума. Самото състезание бе много добро. Имах възможност да натисна здраво от самото начало и да покажа, че сме в състояние да се борим за победа, не само за точки – заяви Фелипе след финала.

Той бе доволен от болида си F2012 през целия уикенд и очевидно се радваше на подиума си след толкова време, през което не бе стигал почетната стълбичка.

– Надявам се, че това е само първият от много предстоящи подиуми. Що се отнася до Фернандо, то нищо не е свършило за него. Случилото се днес бе лошо, но в спорта понякога става така. Важно е да се концентрираме върху следващия старт, за да останем напред в шампионата – добави бразилецът.