Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса спазва строг хранителен режим

Маса спазва строг хранителен режим

50
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса спазва строг хранителен режим, въпреки че няма проблеми с наднормено тегло – пилотът на Ферари просто смята, че личните му килограми ще са важни и за представянето му през 2011 г. Миналия сезон бе доста разочароващ за бразилеца, но засега той получи подкрепата на шефовете си и ще се бори упорито да е на ниво в предстоящите надпревари.

Свалянето на килограми пък започна преди време, когато бе въведена системата за пестене на енергия KERS. Нейното тегло накара доста отбори да поставят на диета пилотите си.

Всеки килограм ще е важен през 2011 г. За щастие аз съм един от най-леките пилоти във Формула 1 – заяви Маса по време на пресконференцията си в зимния курорт Мадона ди Кампильо.

Връщането на KERS, новата система за подвижно задно крило и т.н. пък увеличават контролните бутони върху волана на автомобилите в Гран при. Фелипе призна, че за него и колегите му непрекъснатото нарастване броя на копчетата никак не е приятно, тъй като в крайна сметка основната им работа е да карат болида.

Накъдето и да си мръднеш пръстите има по три-четири врътки. Ще ни дойде в повече, но ще се наложи бързо да се адаптираме – призна той.

Маса не смята, че 2011 г. ще е тест за него, от който ще се определи дали ще остане във Ферари. Причината е, че всяка година той започва от нула и надгражда в течение на сезона.