Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса учи Яс Марина на симулатор и компютърна игра

Маса учи Яс Марина на симулатор и компютърна игра

47
0
Гран при на Корея,Фелипе Маса

Фелипе Маса пристигна в Абу Даби, където в края на тази седмица ще се проведе 19-ият, последен кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Бразилският пилот не бе никак щастлив след домашната си надпревара, след като проблем с гайката на предна дясна гума му коства класиране в топ 5.

– Състезанието бе много трудно за мен след това, тъй като отпред имаше прекалено много коли. Ситуацията с трафика бе особено конфузна. В един момент например [Нико] Розберг ме пусна да го задмина, а аз не разбрах защо. Мисля, че имаше объркване кой с кого се надбягва за позиция и кого го затварят с обиколка, а и няколко пъти по погрешка бяха показвани сини знамена не на когото трябва – горчиво допълни разясненията си от след финала Маса. – При излизането на колата за сигурност всичко се оплете още повече. Личното ми мнение е, че ситуации като тази се развиваха по-добре, когато правилата ни позволяваха да си върнем тура, с който изоставаме при сейфти кар на пистата.

Сега обаче бразилецът гледа напред към последния старт за сезона. Пистата в Абу Даби ще е напълно нова за него, тъй като той не участва в първото състезание там през миналия сезон заради тежката си контузия, получена в квалификацията за Гран при на Унгария.

– Карал съм трасето на симулатора. Използвах и компютърна игра, за да тренирам у дома в Бразилия, така че събрах възможно най-много информация, макар че това не е като да караш наистина. През 2009 г. не карах, но поне бях през уикенда с отбора и смятам, че цялото съоръжение е фантастично. За Ферари събитието е още по-специално – не само заради спонсорите ни, но и заради тематичния ни парк, намиращ се точно до пистата – заяви Фелипе.

Той допълни, че целият отбор на Скудерията ще остане в Абу Даби цяла седмица след състезанието, през което се надява да успее да посети Ферари Уърлд. Що се отнася до старта в неделя, то надеждата му е да е в челото на колоната и да спечели точки – по възможност за сметка на съперниците на съотборника му Фернандо Алонсо за титлата в F1.