Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Въобще не съм съгласен, че сме най-силни

Маса: Въобще не съм съгласен, че сме най-силни

56
0

Определено много щастлив бе Фелипе Маса след приключване на тестовете в Испания днес, но причината не бе във факта, че мнозина предричат предимство за него, Фернандо Алонсо и Ферари в началото на сезон 2010 г. във Формула 1. Бразилецът смята, че F10 е конкурентоспособен автомобил и че свършената през февруари работа е допринесла в голяма степен за това.

– Трудно е да се каже чия дейност е била най-добра. Днешното класиране твърди, че е [Люис] Хамилтън, но представянето ни бе много близко – само на няколко десети от секундата. Изключително съм доволен от колата и в квалификационната симулация, и от поведението й с повече гориво в дълга серия обиколки. Мисля, че се справихме добре в тренировките, но въобще не съм съгласен с онези, които твърдят, че сме най-силни – категоричен бе Маса.

Според него на нивото на Ферари са още няколко екипа. И макар да не може да каже със сигурност, че ще спечелят в Бахрейн, той е убеден, че ще се борят за победата.

– Тук имахме няколко новости по аеродинамиката, които подобриха цялостното поведение. Сега трябва да продължим да работим в тази посока. Важно е да сме напред в края на годината, а не сега – допълни Фелипе.

Изявлението му напомня това на Михаел Шумахер от вчера: че е по-важна позицията на финала на сезона, отколкото тази в началото му. Двамата са близки приятели още от времето, когато бяха съотборници във Ферари, а след това седемкратният световен шампион съветваше бразилеца през трите си години извън трасетата. Сега им предстои сблъсък като съперници, въпреки което и двамата твърдят, че си остават приятели.

Маса се чувства добре подготвен за борбата, като според него във Ферари вече доста добре разбират поведението на гумите в различни условия. И накрая бразилецът завършва подобаващо:

– Имах късмета да карам някои наистина силни състезателни коли Ферари, а дали F10 е най-добрата от тях, която съм управлявал, ще разбера едва след надпреварата в Абу Даби!