Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса вероятно ще кара с двигателя от Малайзия

Маса вероятно ще кара с двигателя от Малайзия

45
0

Възможно е Ферари да не сменят двигателя на Фелипе Маса за Гран при на Бахрейн, въпреки че бразилецът не финишира в Малайзия.
Маса се завъртя по време на състезанието на Сепанг заради пилотска грешка и отпадна. Това дава право на Скудерията да сложи в болида му нов мотор за предстоящия уикенд на Сахир. Но тъй като двигателтят на Фелипе от Малайзия не е използван в цяло състезание от екипа обмислят дали да го пуснат в още една надпревара. По този начин те искат да преценят издръжливостта му в два поредни старта колкото по правилник трябва да се кара с един агрегат. В тази връзка техническият директор на Ферари Алдо Коста обясни:
„Ще продължим да следим от близо издръжливостта, особено тази на двигателя. От тази гледна точка вяроятно ще пуснем Маса със същия агрегат, който той използва в Малайзия, въпреки че можем да го сменим, тъй като не завърши състезанието.”
Коста разкри още, че в Бахрейн Ферари ще използват някои нови аеродинамични елементи. Това е част от целогодишния план на Скудерията да внася подобрения в болида си преди почти всяко състезание.