Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса впечатлил изключително приятно Уилямс

Маса впечатлил изключително приятно Уилямс

88
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса е изненадал изключително приятно Уилямс, заяви главният инженер на поддържащия и тест екип на тима от Гроув Род Нелсън.

Бразилецът се присъедини към отбора този сезон, след като Ферари ангажираха Кими Райконен. Той има огромен опит след 11 години във Формула 1 (8 от които в Скудерията). Подходът му впечатлил особено много новия му екип и Нелсън сподели, че работата с Фелипе досега е впечатляваща.

Фелипе е добър пилот. Той е истинска находка. Има много опит. Познавам чудесно Фернандо [Алонсо] от времето, когато работих в Рено в продължение на четири години и Фелипе не е слаб. Има достатъчно отворено съзнание, за да върши неща, в които може би не е съвсем убеден. Проявява разбиране и разбираш какво е мнението му, когато говориш с него. Всичко, което търсиш, е честност. И смятам, че той всъщност ни изненада – обясни инженерът.

Той допълни, че опитът на Маса е безкрайно полезен в сезон, когато тестовете имат по-голямо значение от всякога.

Трябва наистина да си напишеш домашното. Необходимо е не само инженерите да се трудят, а и пилот, който няма да се развълнува прекалено, а ще работи систематично и ще изпълнява задачите си. Фелипе е чудесен. Може да сложиш млад състезател зад волана, но това си има цена. Маса вече е вършил такава работа – допълни Нелсън.

Присъединяването на Роб Смедли към Уилямс (като шеф на отдела за диманика) е допълнителен плюс за отбора, тъй като той има много добра връзка с Маса. Специалистът работи дълго като рейс инженер на бразилския пилот във Ферари и двамата изградиха отношения, каквито не се срещат често във Формула 1.