Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса все пак водил разговори и с други отбори в F1 освен...

Маса все пак водил разговори и с други отбори в F1 освен Ферари

43
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса разкри, че все пак е водил разговори и с други отбори във Формула 1 освен Ферари. Бъдещето на бразилеца бе обсъждано в продължение на месеци и дискусиите около него се засилиха особено след като от Скудерията не упражниха опцията си за автоматично продължаване на контракта му.

През цялото това време Маса твърдеше, че ако не остане във Ферари, едва ли ще бъде в спорта догодина. Обяснението му бе, че няма желание просто да присъства в Гран при, а иска да кара автомобил, който е силен и може да побеждава.

В определен период се чувствах все едно над главата ми бе надвиснал черен облак. Нищо не вървеше като хората. Върша нещо, което е мечта за милиони хора, а не бях щастлив, защото бях наясно, че в голяма част от стартовете вината (за представянето) си бе моя – е цитиран Маса от Тутоспорт.

На въпроса какви точно са били плановете му, ако Ферари не бяха го задържали, Маса призна, че е имало разговори с други тимове, но отказа да каже кои.

Най-много от всичко исках да продължа да се състезавам с Ферари – добави той.

До момента със сигурност бе потвърдено пък, че от Скудерията са водили разговори с двама други състезатели за евентуални съотборници на Фернандо Алонсо – Марк Уебър и Люис Хамилтън. Първият обаче остана в Ред Бул за още един сезон, а вторият подписа тригодишен контракт с Мерцедес. Все още се разпространява слухът за предварителен договор за 2014 г. на Себастиан Фетел с тима от Маранело, въпреки че тези приказки бяха отхвърляни и опровергавани безброй пъти от май досега и от самия пилот, и от шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер, и от съветника на екипа Хелмут Марко.