Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мазерати може да се върне в F1 чрез екипа на Хаас

Мазерати може да се върне в F1 чрез екипа на Хаас

96
0
Джийн Хаас

Името Мазерти може да се върне във Формула чрез екипа на Хаас през 2018 г. Според слуховете италианския бранд може да влезе в сътрудничество с американския тим, като задвижващите системи за тима на Джийн Хаас от Ферари могат да бъдат брандирани с името Мазерати.

Подобно нещо вече се случи в Заубер. Швейцарския тим сключи сделка за партньорство с Алфа Ромео заради желанието на президента на концерна ФИАТ Крайслер Серджо Маркионе брандът да се завърне в Гран при. Така моторите от Ферари за Заубер догодина ще носят името Алфа Ромео.

Самият Маркионе призна, че сделката може да се осъществи, като Мазерати е част от ФИАТ Крайслер: „Ще видим дали ще стане. Времето ще покаже. Мислим за това, но не сме взели решение по въпроса. Далече сме от такова, но е възможно това да се случи.“

Мазерати участва във Формула 1 в периода 1950-1958 г., като през 1957 г. Хуан-Мануел Фанджо (на третата снимка) дори печели шампионата при пилотите с Мазерати 250F. В последствие компанията напуска спорта. Смята се, че за да стане сделката, Мазерати ще трябва да плати 20 млн. евро на екипа на Хаас.