Начало Автомобили Maserati обяви името на новия си супер спортен автомобил

Maserati обяви името на новия си супер спортен автомобил

148
0

Очакваният с нетърпение супер спортен автомобил Maserati вече има ииме. Той ще се казва МС20. Автомобилът е разработен в лабораторията за иновации на Maserati, ще бъде конструиран в историческия завод на ул. Чиро Меноти и ще отбележи своя дебют в световен мащаб в края на май в Модена.

Името МС20 подчертава спортния нрав на новия модел. MC е съкращение от Maserati Corse, а числото 20 се отнася за 2020 г. Годината поставя началото на нова ера в историята на Maserati.

Първият състезателен автомобил, при който номерът в името му указва годината на производство, бе Tipo 26. Така е и при МС20, който е първият автомобил, роден в новата ера на компанията.

Супер спортният автомобил е естествената еволюция на изключително успешния MC12

Последният през 2004 г. отбеляза връщането на Maserati към състезанията след 37 години. MC12 спечели 22 състезания (включително 3 победи в 24-те часа на Спа) и 14 шампионски титли в при конструктори, пилоти и отбори в GT шампионата на ФИА от 2004 до 2010 г.

МС20 ще бъде конструиран в завода в Модена, където вече тече процесът по модернизация на производствената линия, която също ще снабдява моделите си със своята усъвършенствана електрическа задвижваща система.

В същото време, за пълното завършване на производствените площи в завода, намиращ се на ул. Чиро Меноти, вече е започнала работа по тенекеджийно-бояджийно помещение. Това е напълно нова функция за съоръжението, която ще бъде оборудвана с модерни иновативни технологии с ниско въздействие върху околната среда.