Начало Автомобили Maserati започва да тества първия си 100% електромобил

Maserati започва да тества първия си 100% електромобил

226
0

Maserati започва да тества първия си 100% електрически автомобил. Брандът ще използва три експериментални коли – с тях ще изпробва новите електрически задвижващи системи, с които ще бъдат оборудвани бъдещи модели.

Превозните средства вече са оборудвани с иновативния агрегат. Той е дело изцяло на Maserati и е разработен в лабораторията на марката в Модена. По време на тестовете ще се работи и върху звука, който ще характеризира електрическия двигател. Моделите на бранда винаги са се отличавали със свое характерно звучене. Сега създадената при колите с двигатели с вътрешно горене традиция ще премине към електрическите модели. Така клиентите на бранда ще запазят изключителното усещане зад волана на Maserati – комбинация от комфорт, удоволствие при управлението и неповторимо изживяване.

Тестовете ще се провеждат в различни условия, за да бъде събрано максимално количество данни за поведението на електрическите задвижващи системи. Новите Maserati GranTurismo и GranCabrio ще са първите модели на марката със 100% електрически решения. Те ще излязат от производствения център в Торино.

През декември миналата година Maserati отбеляза 105-ата годишнина от основаването на марката. Преди малко повече от един век Алфиери Мазерати открива заедно с братята си Еторе и Ернесто компанията „Алфиери Мазерати” на адрес Виа де Пополи 1А в сърцето на Болоня, Италия. Работилницата започва дейност две седмици след регистрирането на фирмата.

Първият автомобил с прочутото лого с тризъбец е Tipo 26. Той се появява през 1926 г. През 1939 г. компанията се мести в Модена, където е построен и завод, работещ вече 80 години.