Начало Автомобили Maserati избира Женева за европейската премиера на специалните версии Ghibli, Quattroporte и...

Maserati избира Женева за европейската премиера на специалните версии Ghibli, Quattroporte и Levante

329
0

Maserati представя Ghibli, Quattroporte и Levante в завладяващо „тотално черно“ на 88-тото автомобилно изложение в Женева. Черното е синоним на елегантност, но и с изключителна спортност, така че напълно улавя двойствената личност, присъща на ДНК-то на Мазерати. От тази концепция се ражда Nerissimo – специална версия на автомобилите Maserati, която набляга на тяхната агресивна спортна природа и високоефективни възможности.

Проектиран за Ghibli, Quattroporte и Levante – и наличен в новата GranSport – тази специална версия обгръща всяка кола в черно. Външният вид на трите коли се отличава благодарение на съблазнителната, дълбока черна боя на копруса. Това е комбинирано с контрастиращ черен хром, разположен в горната част на рамката на решетката и на Тризъбеца, страничните вентилационни отвори, багажника и емблематичните емблеми Maserati на C-колоните и задвицата. Междувременно, пръчките на решетката, дръжките на вратите, изпускателните накрайници и рамките на прозорците, са с ексклузивен финиш в черно.

За Ghibli и Quattroporte, тъмно завършващото покритие на LED фаровете и изборът на лети джанти от модела „Урано“ или 21 „Titano – и двата в лъскаво черно – завършват картината. Levante предлага допълнителни характеристики като предна и задна защита на дъното на корпуса и черни гривни за фаровете за мъгла. Предлага се с избор на 20-цолови Nereo, 20″ Efesto или 21“ Anteo лети джанти – всичките в тъмни покрития.

Що се отнася до интериора, спортният седан Ghibli е снабден с отопляеми предни и задни спортни седалки, отопляем спортен волан и вътрешно покритие Dark Mirror – въпреки че са налични също и пакети Черно Пиано и Карбонови влакна. Затъмнените прозорци и електрическата защитна задна щора са допълнителни функции.

Флагманският екзекутивен седан Quattroporte може да бъде изпълнен в пакети оборудване или Черно Пиано, или Карбонови влакна. Той е оборудван със затъмнени стъкла и камера за задно виждане с динамични решетки, като и също така се добавя практичността на капака на багажника, а системите HomeLink и Keyless Entry обхващат и задните врати. SUV-ът на Levante разполага с отопляеми предни и задни спортни седалки, четиризонов автоматичен климатроник, серво педали и система Easy Entry.

Други модели показвани в Женева

Други модели на Марката с Тризъбеца също ще присъстват в Женева в различни варианти и цветове. Това включва Ghibli S Q4 GranLusso Bianco Alpi с 20″ колела Urano Diamond, полирани спирачни алуминиеви клипери, луксозно елегантен копринен интериор Ermenegildo Zegna с червена кожа, и вложки от коприна Mulberry със 100% естествени влакна и орнаменти от висококачествен абанос.

Quattroporte S Q4 GranLusso е представен във версията Blu Passione, с 21″ колела Titano и черни клипери на спирачните апарати. Изящният бежов кожен интериор с дървени вложки съвпада перфектно с екстериора, а двете задни седалки осигуряват максимален комфорт за екзекутивно използване.

Спортните автомобили са представени от MC GranCabrio. Боядисан в Bianco Birdcage, кабриолетът разполага с 20-инчови колела, черни спирачни клипери, интериор от кожа и Alcantara и контрастни бели шевове, които украсяват пасажерското купе. Карбоновите детайли също подсилват агресивния състезателен вид на автомобила.

Гамата

Серията 2018 Maserati е напълно обновена. Всичките пет модела, включително GranTurismo и GranCabrio, са значително редизайнвани, като бяха добавени и редица нови функции.

В съответствие с новата стратегия за гамата, най-важните актуализации за Ghibli и Levante MY18 се отнасят до въвеждането на GranLusso и GranSport, които първоначално бяха достъпни само при Quattroporte. GranLusso е израз на ексклузивен, изискан лукс – илюстриран с коприна Ermenegildo Zegna или с изящни интериори от изтеглена нежнозърнеста кожа – докато GranSport е създаден, за да добави допълнително спортно измерение към колата.

Ghibli е най-продаваният автомобил в историята на Maserati с над 84 200 екземпляра доставени от 2013 г. насам. Моделът MY18 има адаптивни пълнодиодни матрични фарове с технология „Glare Free“, разработена съвместно с Magneti Marelli Automotive Lighting. При всички версии на Quattroporte MY18 също така са въведени адаптивни пълни светодиодни фарове, със стандартна L-образна технология Glare Free, която осигурява по-дълготрайна и по-естествена светлина със значително подобрена видимост в сравнение с технологията Bi-Xenon.

Особен акцент от най-важните технически нововъведения е Electric Power Steering (EPS). Той улеснява активните функции на новите системи за подпомагане на управлението (ADAS), които включват Асистент за управление по магистрала (HAS), за поддържане на лентата (LKA), за минимизиране на „слепите полета“ (ABSA), и идентифициране на пътните знаци (TSR). EPS е сменил хидравличното управление на двата седана Maserati и на Levante, подобрявайки управлението и комфорта на автомобилите, като същевременно поддържа отличната маневреност, характерна за всеки Maserati.

Успехите на Quattroporte нямат край, MY18 отново потвърждава мястото си на върха на сегмента на флагманските седани. През 2016 г. пускането на Levante – първия SUV, произведен от Maserati в неговата 100-годишна история – представляваше повратна точка за Марката на Тризъбеца, тъй като тя навлезе в най-големия сегмент на глобалния луксозен автомобилен пазар. В Женева Maserati представя Levante MY18, който е въвел EPS за още по-вълнуващо шофиране както на пътя, така и извън него.

SUV-ът на Maserati е създаден, за да възторгне ентусиастите на спортните автомобили и постига тази цел посредством широката употреба на леки материали, идеалното разпределение на теглото 50:50 и най-ниския център на тежестта в сегмента. Levante се гордее с несравнима гъвкавост в луксозния SUV сегмент, както и с изключителен комфорт на неравен терен и отлично поведение на пътя на повърхности с ниско сцепление.

Адаптивните пълни светодиодни фарове са друга отличителна характеристика на Levante. Това е един допълнителен елемент, който характеризира този модел, за да предостави най-добрите опции за персонализиране и изключителност. Серията оригинални аксесоари Maserati въвежда за пръв път ексклузивно проектирани 21-инчови джанти с дизайн Eracle. Те се предлагат в цвят сив мат с пакет „диамант“, който обогатява завладяващия дизайн.

GranTurismo и GranCabrio MY18 са обект на елегантен рестайлинг, който подобри аеродинамиката, а модернизирането на техния интериор включва въвеждането на чисто нов интерфейс за водача и система за интегрален инфотейнмънт. На глобално ниво през 2017 г. са доставени 51 500 автомобила. Maserati присъства на 77 пазара, най-големия от които е Китай, следван от Северна Америка.

Интегриран контрол на автомобила (IVC)

Ghibli и Quattroporte притежават по-мощен 3,0-литров V6 двигател и също така използват новата IVC система, разработена от Bosch в сътрудничество с Maserati. Това важно техническо развитие предотвратява – а не просто коригира – евентуална нестабилност на автомобила, като осигурява по-голяма активна безопасност, по-добра динамика на шофиране и по-вълнуващи постижения.

IVC е част от софтуера за електронна стабилизираща програма (ESP), която въвежда на пътя космическа технология. Тя използва ефективна система за авансово подаване на данни, която предвижда условия на шофиране, след което предварително настройва спирачната система и двигателя. Системата работи по-ефективно и по-гладко от традиционния ESP, което позволява автомобилът да бъде по-добре балансиран и подобрява сцеплението в екстремни условия. Той също така използва интелигентен векторинг на въртящия момент за да оптимизира по естествен начин страничната динамика, дори когато ESP е деактивиран. 

„Officine Maserati“ – новата марка, посветена на програмата на Maserati

Certified Pre-Owned by Maserati

Сертифицираната Pre-Owned програма „Officine Maserati“ ще бъде стартирана в световен мащаб през 2018 г., като ще гарантира максимална сигурност за всеки, който закупи Maserati, което вече е било регистрирано.

За да отговаря на изискванията за придобиване на Статут „Officine Maserati“, всяка кола трябва да премине строг процес на тестване от 121 точки. Програмата включва също така и неограничен пробег и пътна помощ. Инициативата включва мрежата Maserati по-тясно в дейността си, като позволява на оторизираните дилъри да подобрят наличния автопарк на автомобилите Maserati, предлагайки по-широк спектър от услуги и повишаване на лоялността на клиентите.

Octo Maserati GranLusso и GranSport by Bulgari

Престижното сътрудничество между Maserati и Bulgari продължава с часовниците Octo Maserati. Octo Maserati GranLusso и GranSport от Bulgari са ексклузивни часовници, предназначени изключително за собствениците на Maserati. Ефектният циферблат на часовника се отличава с ретроградна минутна стрелка и прозорче с ротационно прескачане на часовете, което напомня оборотомера на истинска Maserati, докато шевовете на кожената каишка пък напомнят тапицерията Maserati.

Maserati Capsule Collection by Ermenegildo Zegna

Вдъхновена от стилистиката на GranLusso, ексклузивната колекция на Maserati Capsule Collection от Ermenegildo Zegna ще бъде изложена на щанда на Maserati в Женева. Изтънчената колекция от облекла за пътешествия изработени от микротъкани – допълнена с детайли от микронабук – и луксозни кожени аксесоари, е конкретен израз на майсторството и елегантността, които обединяват двете италиански марки откакто те започнаха престижното си партньорство през 2013 година.

Финансови услуги

FCA BANK е банка, която работи основно в сектора на автомобилното финансиране и е на разположение, за да отговори на изискванията за мобилност на клиентите на Maserati. Компанията работи в повечето европейски пазари с мисията да управлява финансовите дейности, които подпомагат продажбите на престижни автомобилни марки в Европа. Това се постига чрез иновативни програми за финансиране и лизинг, допълнени със специални услуги с висока добавена стойност, специално предназначени за търговски мрежи, частни клиенти и корпоративни автопаркове.

Maserati S.p.A.

Maserati произвежда пълен набор от уникални моторни коли, незабавно разпознаваеми поради изключителната си индивидуалност. Благодарение на техния стил, технология и вродена изключителност, те задоволяват най-взискателните и изискани вкусове и са постоянна референтна точка в автомобилната индустрия. Сегашната гама включва водещия екзекутивен седан Quattroporte, спортния седан Ghibli, SUV Levante Maserati, и спортните GranTurismo и GranCabrio. Гамата никога не е била по-пълна, предлагайки избор на бензинови и дизелови двигатели, задно или четириколесно задвижване, избор на изискани материали и изключителни технически решения. Със своята традиция на успешни автомобили, Maserati продължава постоянно да редефинира концепцията за италианското спортно автомобилостроене – чрез дизайн, технически възможности, комфорт, елегантност и безопасност.