Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Фернандо явно има добри приятели сред стюардите

Маса: Фернандо явно има добри приятели сред стюардите

49
0

Фелипе Маса заяви с ирония, че явно Фернандо Алонсо има добри приятели сред стюардите на Гран при на САЩ, за да се размине без наказания след финала. Двамата се бореха за 6-ата позиция в края на състезанието, като пилотът на Макларън атакува бразилеца на обратния завой в третия сектор.

Последва сблъсък между двамата колело в колело, като Алонсо излезе напред, а Фелипе спука гума и трябваше да мине през бокса. Според Маса маневрата на Фернандо не е била в рамките на позволеното и е учуден как той не получи санкция.

„Вече говорих с Алонсо, коментира Маса. – Ако гледате от камерата отгоре, неговото изпреварване изглежда страхотно. Но той го направи от много далеч и просто не спря. Аз вземах завоя и ако не бях там, той щеше да продължи направо извън пистата.

И въпреки че ме удари, той така или иначе излезе извън трасето. Аз дори не се опитах да затворя линията, тъй като той не беше близо. Мисля, че той има много добри приятели сред стюардите.“

Маса смята също така, че изпреварването на Алонсо спрямо Сайнц за 5-ото място в предпоследната обиколка не е било много легално, тъй като испанецът е излязъл извън пистата при завършване на маневрата.

Фелипе обяви още, че ще вземе участие в тазгодишното издание на Състезанието на шампионите в Маями на 21 и 22 януари 2017 г. Досега той 3 пъти е участвал в шоуто през 2004, 2005 и 2015 г.