Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса иска пълна състезателна програма за 2017 г.

Маса иска пълна състезателна програма за 2017 г.

33
0

Фелипе Маса заяви, че иска да има пълна състезателна програма за 2017 г. Бразилецът се отказа от Формула 1 след края на изминалия сезон, но иска да продължи да кара в други автомобилни шампионати. Бразилецът изкара 14 сезона в Гран при между 2002 и 2016 г., като пропусна 2003 г. Наскоро той обяви, че има желание да стане телевизионен анализатор и да работи за TV канал, който посещава състезанията. Явно обаче Фелипе иска и да се състезава догодина и търси възможности за това.

„Работя за това да си намеря място в истински шампионат с пълен сезон, каза Маса пред Аутоспорт. – Още не съм решил какво ще е точно, но имам някои силни идеи. Напълно съм готов да продължа да се състезавам в друга категория. Видях пилоти като Михаел Шумахер, които не приемаха да се състезават в друга автомобилна категория, и затова той караше мотори и други неща. Но аз не виждам причина да не правя нещо, което харесвам.”

Маса каза още, че би имал интерес да участва в състезание, което се провежда веднъж в годината, като 24-те часа на Льо Ман, но отхвърли възможността да кара в 500-те мили на Индианаполис. „Ще ходя на някои състезания от F1, но не на всички – 5 или 6, каза Фелипе. – И може би ще върша малко работа, работейки с някои компании като посланик. Но първо имам нужда от почивка. Имам нужда от време у дома и да не ходя в симулатора или на срещи.”

Техническият директор на Уилямс Пат Саймъндс похвали Маса за усилията му през последните 3 години за екипа. Бразилецът дойде от Ферари през 2014 г. и според Саймъндс е имал ключова роля за положителните промени в тима, който имаше много слаб сезон през 2013 г., завършил с 9-о място при конструкторите. През 2014 г. Уилямс се изкачи до 3-ото място, а Маса записа няколко подиума.