Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса начело до обяд на първия ден на Херес

Маса начело до обяд на първия ден на Херес

27
0
Фелипе Маса

Втората серия предсезонни тестове във Формула 1 започна днес на пистата Херес в Южна Испания. На изпитанията участват 11 от 12-е отбора – Испания Рейсинг предпочетоха да правят филм заедно с Пирели на Монца. Всички вече са с болидите си за 2011 г., като при някои екипи вече бе забелязано развитие на определени елементи и системи спрямо първите проби във Валенсия.

Фелипе Маса (Ферари) бе начело до обяд на Херес, като бе по-бърз с 0,7 сек от Серхио Перес със Заубер. Мексиканецът предизвика единственото засега спиране на тренировките, след като спря на пистата с неизяснен до момента проблем.

Осем от 11-е състезатели дадоха времена през първата половина на деня. Някои отбори посветиха изпитанията на работа по автомобилите и не гонеха постижения за обиколка. Сред тях бе и този на Мерцедес, където се надяват да са се справили с хидравличния проблем, появил се още при първото излизане на MGP W02 на Рикардо Тормо миналата седмица. Наблюдатели споделиха, че в екипа на щутгартския концерн са притеснени относно скоростта на новия болид, макар до момента да няма официално изявление по въпроса.

Някои екипи като Лотус и Торо Росо например за първи път изпробваха системата за движение горния елемент на задното крило. Тя вече стана известна в падока като DRS – Drag Reduction System (от англ. – система за намаляване на челното съпротивление).

Отборите разполагат на Херес с всичките 4 типа сухи гуми на Пирели, но засега е невъзможно да се каже с кои точно карат поради липсата на отличителни знаци за смесите.

В целия питлейн пък имаше съобщения, пожелаващи скорошно възстановяване на Роберт Кубица. Катастрофиралият в неделя по време на рали полски пилот вече не е в интензивно отделение, а в отбора му Рено ще дадат шанс на Бруно Сена и Ник Хайдфелд да карат по един ден в тестовете, търсейки заместник за кокпита му.

Времената на Херес до обяд:

1.Фелипе МасаФерари1:20.709
2.Серхио ПересЗаубер1:21.483
3.Даниел РикиардоТоро Росо1:21.755
4.Люис ХамилтънМакларън1:21.914
5.Марк УебърРед Бул1:22.257
6.Виталий ПетровРено1:24.453
7.Ярно ТрулиЛотус1:24.792
8.Нико РозбергМерцедес1:24.805