Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса определи 7-ото си място като победа

Маса определи 7-ото си място като победа

63
0

Фелипе Маса определи 7-ото си място в Гран при на Бразилия като победа. Пилотът на Уилямс участва в последното си домашно състезание, като вече обяви, че след края на сезона се оттегля от F1.

Той обаче кара великолепно и беше най-бърз от всички пилоти, извън тези на водещите 3 тима – Ферари, Мерцедес и Ред Бул. С това той на практика осигури 5-ото място на Уилямс в класирането при конструкторите кръг преди края.

„Трудно е да обясня чувствата си сега, каза развълнуваният пилот. – Направих страхотен старт и успях да изпреваря няколко коли след периода на автомобил за сигурност. Успях да мина пред Алонсо, което бе много важно, защото знаех, че той ще има по-добро темпо.

Успях да го задържа зад себе си. Това беше като една от многото ми победи, които съм вземал. Направих перфектно състезание от старта до финала. Миналата година не завърших състезанието тук както исках. Но днес успях да го направя.“

След финала Фелипе бе поканен на подиума заедно със своя сънародник и бивш пилот Рубенс Барикело. Маса благодари на своите фенове за подкрепата на португалски, а после при него дойде и синът му Филипиньо, който преди това го поздрави и по радиото за силното представяне.