Начало Formula E News Маса ще тества болида на Jaguar за Формула Е

Маса ще тества болида на Jaguar за Формула Е

45
0

Фелипе Маса ще тества болида на Jaguar I-type 1 за Формула Е през следващата седмица. Бразилецът можеше да се присъедини към сериите още през настоящия сезон, но след това получи предложение от Уилямс да кара в F1 още един сезон, замествайки преминалия в Мерцедес Валтери Ботас. Маса все пак ще има възможност да направи чакания тест, като мястото засега не се съобщава.

„Panasonic Jaguar Racing получи покана от Формула Е да предостави на Фелипе Маса шанс да придобие опит с болид от електрическите серии, се казва в изявлението на тима. – Ние сме щастливи да му предоставим тази възможност.“ Пилотите на тима за настоящия сезон 2016/2017 г. са Мич Еванс и Адам Керъл.

След като потвърди завръщането си в Уилямс, Маса обяви, че няма да се разсейва с друг шампионат през годината, а ще се концентрира максимално върху Формула 1. Ако настоящият сезон за бразилеца в F1 се окаже последен, той ще може да се включи във Формула Е за следващия сезон там – 2017/2018 г., който се очаква да започне през декември тази година.