Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса веднага се съгласи да се върне, разкри Клер Уилямс

Маса веднага се съгласи да се върне, разкри Клер Уилямс

33
0

Заместник-шефът на Уилямс – Клер Уилямс призна, че не й е било никак лесно да помоли Фелипе Маса да отложи оттеглянето си от Формула 1 и да се върне в отбора, за да замести Валтери Ботас. Тимът се е обърнал с молбата към бразилеца през декември миналата година след коледното парти във фабриката, на което е присъствал и Фелипе.

Клер разкри, че противно на очакванията й, Маса се е зарадвал и се е съгласил с удоволствие веднага да се върне. Фелипе обяви оттеглянето си на Монца през миналата година и в Уилямс подписаха с Ботас и Ланс Строл за 2017 г., но оттеглянето на Нико Розберг промени ситуацията.

„Фелипе беше обявил оттеглянето си, изпратихме го с фанфари и после трябваше да се му обадим и да му кажем: „Извинявай, имаш ли нещо против да се върнеш“. Не беше никак приятно. Но досега не бях чувала някой да е толкова развълнуван и щастлив, което беше голямо облекчение. Никога не бихме пуснали в колата си пилот, за когото не вярваме, че може да се справи и да постигне нужните резултати. Както всички видяха в последното му състезание миналата година, Фелипе не е изгубил мотивацията си.

Знам какво казват всички: Пуснете го да се оттегли, оставете го на мира. Но той има желание да се върне. Дори не осъзнавах, че всъщност не иска да спира с Формула 1. Затова мисля, че Фелипе ще свърши добра работа тази година. Ще може просто да се забавлява и да не е под напрежение. Ще може да излиза на пистата, без да се притеснява за нищо. Нямам търпение да видя какво ще направи и как двамата с Ланс Строл ще се сработят.“