Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матешиц: Култард не натискаше достатъчно Уебър

Матешиц: Култард не натискаше достатъчно Уебър

61
0

Според собственика на Ред Бул – Дитрих Матешиц, бившият съотборник на Марк Уебър – Дейвид Култард, не му е оказвал достатъчно силно напрежение като пилот.

В денят, в който тимът обяви, че ще запази Уебър и за 2010-та, магнатът направи паралел между възвръщането на формата на Марк и оттеглянето на Култард.

Преди началото на тазгодишния сезон, Ред Бул смени пенсиониралият се ветеран, който обаче все още е в тима под формата на съветник, с младия Себастиан Фетел, който спечели две състезания този сезон, преди Уебър да успее да грабне победата преди две седмици.

„В миналото Дейвид Култард не натискаше Марк Достатъчно. Съперничеството между двама съотборници е важно. Когато Себастиан дойде, старият боец, какъвто е Марк, видя предизвикателството и само това му помогна да победи“, обясни милиардерът пред немското издание „Sport Bild“.

Полпозишънът и последвалата го победа на Уебър в Германия  дойдоха малко след като двата пирона бяха извадени от крака на австралиеца, който той счупи лошо миналата година.

„Не съм сигурен, че това е съвпадение“, каза още Матешиц по този повод.