Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матешиц: Марк не е направил нищо лошо

Матешиц: Марк не е направил нищо лошо

52
0

Дитрих Матешиц определи всички коментари в пресата около аферата между пилотите му на Силвърстоун, като прекалено драматизирани.

Собственикът на Ред Бул отново даде да се разбере, че и Марк Уебър и Себастиан Фетел имат еднакви шансове за спечелването на шампионата тази година, независимо от всичко случило се.

„За пореден път казвам: нямаме номер едно и номер две. И двамата ни пилоти имат коли с абсолютно еднакви спецификации. Проблемът с предното крило на Силвърстоун бе първото изключение.

Естествено ситуацията за Марк не бе особено приятна, но този проблем бе прекалено преекспониран.

Нашият мениджмънт не бе дипломатичен и вероятно не бе коректен. Но пък от друга страна – Марк не направи нищо нередно (казвайки, че е втори пилот след състезанието).

Ние не искаме да запушваме устите на пилотите си. Всеки може да говори истината. Това е една от най-големите добродетели при Ред Бул.

Няма също така и разединение в бокса, въпреки че очевидно всяка страна предпочита своя си пилот.

Ние имаме двама пилоти, които се борят за титлата, а това всъщност е един разкошен проблем, който много тимове биха искали да имат“, заяви Матешиц, добавяйки, че ще се радва еднакво много който и от пилотите му да стане шампион.