Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матешиц обещава равен шанс за Уебър

Матешиц обещава равен шанс за Уебър

54
0
Дитрих Матешиц,Марк Уебър,Ред Бул

През 2010 г. Марк Уебър имаше шанс да спечели титлата в последното състезание за сезона в Абу Даби. Едва на финала неговият по-млад съотборник Себастиян Фетел успя да триумфира. В следващия сезон обаче ситуацията бе коренно различна. Докато Фетел постигаше победа след победа, Уебър успя да спечели само веднъж и то в последното състезание за сезона в Брализия.

Договорът на 35-годишният австралиец изтича в края на 2012 г. Младежите от академията на Ред Бул се надяват да заменят Уебър в кокпита на Ред Бул. Все още обаче нищо не е решено, защото австралиецът ще има цял сезон пред себе си, за да покаже качествата си и да се опита да спечели шампионската титла. А равнопоставеността на двамата пилоти изглежда извън съмнение след като това твърди и собственикът на отбора Дитрих Матешиц.

„Двамата получават еднакъв материал, няма намеса от бокса и сега двамата отново започват от нула“, гарантира Матешиц пред австрийския вестник Клайнен Цайтунг. Но дали през този сезон Уебър ще успее да се противопостави на съотборника си?

„Трудно е да се каже“, продължава Матешиц. „Но защо не? Аз също съм любопитен, колко трудно ще е за Фетел да защити титлата си. Ще оставим Марк да кара на спокойствие, но по принцип не изключвам промяна след края на сезона. Нашата водеща цел винаги е била да даваме шанс на своите пилоти.“