Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Матия Биното: Ферари може да спечели състезание през тази година

Матия Биното: Ферари може да спечели състезание през тази година

1765
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари
Матия Биното вярва, че тимът на Ферари може да спечели състезание през тазгодишната кампания. Шефът на италианския екип не бърза да дава прогноза кога ще се случи това, но заяви, че е много доволен от темпото на колата в петъчните тренировки.

Ферари записа последния си успех в Гран при на Сингапур 2019 благодарение на Себастиан Фетел. Сезон 2020 бе много тежък за Черните кончета, които имаха проблеми със задвижващата система и завършиха на шесто място в шампионата при конструкторите и спечели само три подиума.

„Темпото ни в тренировките бе много добро. Изключително се гордея да съм начело на такъв екип. Определено имаме шансове да спечелим състезание през тази година. Въпрос на време е отново да сме в борбата за титлата. Не бих направил прогноза, но съм сигурен, че този ден ще дойде“ сподели Биното.

Шефът на Ферари добави, че очаква 2021 също да бъде трудна за екипа, имайки предвид че се използват модифицирани коли от 2020.

„Наясно сме, че няма да сме толкова близо до лидерите. До голяма степен болида е копие на този от 2020. И все пак чувам слухове, че задължително трябва да мислим за победа, защото сме Ферари. От наша страна ще покажем, че сме постигнали напредък. Целта ни е да сме възможно по-близо до Ред Бул и Мерцедес. Вярвам, че рано или късно това ще се случи“, завърши Матия Биното.