Начало Рали Матон: Нека сме реалисти, при нормални обстоятелства не можем да спечелим в...

Матон: Нека сме реалисти, при нормални обстоятелства не можем да спечелим в Швеция

31
0
Мико Хирвонен

Много реалистично настроени бяха хората в Ситроен след края на втория ден от рали Швеция. Шефът на екипа Ив Матон заяви, че при нормални обстоятелства няма как тимът му да спечели състезанието.

Има обаче още шест отсечки и трябва да сме готови да се възползваме и от най-малката възможност. Още по-ценно е, че всичките пет DS3 WRC все още са надпреварата и никому не се наложи да разчита на Рали 2. Онези ни пилоти, които имат сравнително малък опит на лед, караха интелигентно и трупаха знания – допълни Матон.

Мико Хирвонен е втори в генералното подреждане в началото на последния ден от втория кръг от световния рали шампионат. Финландецът върви страхотно по снежните отсечки, макар да няма достатъчно часове зад волана на DS3. Той споделя мнението на Матон, но въпреки това не се отказва от битката.

Ясно е, че съм малко разочарован, тъй като не успях да намаля разликата, защото много ми се иска да спечеля това рали за трети пореден път. Нямаше как да натисна повече, тъй като бях почти на лимита на колата. Особено съм доволен от поведението на автомобила, това е наистина окуражаващо за следващите надпревари. При нормални обстоятелства няма да мога да спечеля в Швеция. Но никога не знаеш, може да се случи нещо неочаквано. Ще продължа да притискам Яри-Мати [Латвала] – бе категоричен Мико.

Себастиен Льоб пък се бори за максимум точки. Осемкратният световен шампион имаше нелек ден в събота, когато отново се завъртя, а по-късно спука гума. Той е шести в класирането, на 44,4 сек от Евгени Новиков.