Начало Рали Матон: Несправедливо е спрямо Мико, но не можем да рискуваме

Матон: Несправедливо е спрямо Мико, но не можем да рискуваме

36
0
Мико Хирвонен

Шефът на Ситроен в световния рали шампионат Ив Матон заяви, че издадените от него отборни заповеди са в интерес на отбора. Той нареди на Мико Хирвонен да не гони Себастиен Льоб през втората половина на съботния ден и в неделя, за да не рискува битката помежду им да доведе до инцидент и отпадане на някой от тях.

Матон разговарял и с двамата си състезатели преди да вземе решението, което вероятно ще осигури 70-а победа в кариерата на Льоб.

Обсъдих ситуацията и с двата екипажа и те се съгласиха, че това е най-добрият вариант. Себастиен едва не излетя в деветия етап и не можем да си позволим да изтървем възможна двойна победа, която би била страхотен резултат с оглед и на двата шампионата. Малко е несправедливо спрямо Мико с оглед на случилото се в Португалия, но се надявам много скоро той отново да е на най-високото стъпало на подиума – обясни началникът на тима.

Хирвонен спечели рали Португалия, но бе дисквалифициран заради технически нередности в неговия DS3 WRC. Тогава финландецът бе категоричен, че е разочарован, но не се сърди на екипа, тъй като подобни неща се случват в автомобилния спорт.

Условията в Аржентина пък са доста трудни, макар и не толкова, колкото в Португалия. След изминаването на два от трите дни на състезанието Льоб и Хирвонен са далеч напред спрямо съперниците си – третият в подреждането Дани Сордо (Форд) е на 1:46.9 мин зад французина.