Начало Рали Матон убеден, че Хирвонен и Сордо могат да вземат победа този сезон

Матон убеден, че Хирвонен и Сордо могат да вземат победа този сезон

38
0
Дани Сордо

Шефът на Ситроен в световния рали шампионат Ив Матон е убеден, че отборът може да вземе победи с Мико Хирвонен и Дани Сордо този сезон, въпреки че досега двата успеха на тима през 2013-та бяха спечелени от Себастиен Льоб.

Деветкратният носител на WRC короната бе пръв в Монте Карло и Аржентина, а пръв в останалите три проведени надпревари бе Себастиен Ожие (Фолксваген).

В последния кръг от тазгодишното първенство Хирвонен завърши шести след спукана гума и допълнителни технически проблеми.

Сордо пък бе девети на финала, след като рано в състезанието обърна колата. За причина бе посочено това, че навигаторът му Карлос дел Барио се разсеял и прочел грешна бележка на пилота. Въпреки това обаче Матон е убеден, че проблемът с двамата не е в скоростта, а в постоянството на представянето им.

Цялостното ми усещане след това рали е, че представянето на Ситроен DS3 WRC демонстрира прогрес. На Мико и Дани им трябва повече постоянство. Те показаха – Сордо в Португалия, а Хирвонен – в Аржентина, че са в състояние да се борят за победа. Просто им е нужно малко повече постоянство. Когато постигнат това, добрата им форма ще се превърне в резултати. Убеден съм, че ще се справят, когато се почувстват по-комфортно в автомобила. Изглежда работата ни след Мексико имаше доста ефекти върху колата. Близо сме до целта и съм уверен, че ще сме в състояние да се борим с Фолксваген при отборите и с Ожие при пилотите. През последния състезателен уикенд вървяхме чудесно и се надявам да продължим така в следващите надпревари – заключи Матон.