Начало Автомобили Maxximus G-Force е най-бързата улична кола в света

Maxximus G-Force е най-бързата улична кола в света

203
0

Двама жители на Индиана твърдят, че са конструирали най-бързата кола, имаща право да се движи по улиците. Maксимус G-force ускорява по-бързо от струващия над милион евро суперавтомобил Бугати Вейрон. За да ускори от 0 до 60 мили в час, на G-force са му нужни само 2.1 секунди. Ускорението до 100 мили (161 км) в час отнема 4.54 секунди, след което колата може да спре неподвижна само след още 4.32 сек.

Вейрон прави 60 мили в час за 2.46 секунди, а за да достигне 100 са му нужни общо 9.9.

За да спечели обаче напълно званието ‘най-бърз автомобил на планетата’, колата трябва да достигне скорост от 257 мили в час (411.2 км/ч). Сегашният рекорд за максимална скорост се държи от SSC Ultimate Aero TT, който е задвижван от 6.3-литров V8 с туин-турбо, с максимална мощност от 1287 к.с. и достига максимална скорост от 256 мили в час.

Максимус G-force пък има под капака си 7-литров V8 туин-турбо мотор, направен от Шевролет. Данни за въртящия момент на колата не са известни, но тъй катo е почти 30 килограма по-лека от SSС Aerо, единственотo нещо, което й е нужно, за да заслужи титлата ‘най-бърз сериен автомобил’ е солидна трансмисия. Колата вече е сертифицирана като най-бързата кола в света от Световната Академия по рекордите, но методите, които те ползват, за да засекат скоростта не са известни.

Моделът е рожба на специалиста по охрана д-р Дейвид МакМаен и шофьорът на лимузина Марлон Кирби. Веднъж се случила така, че наетата от МакМаен лимузина била управлявана от Кирби и двамата се заговорили за коли. Докторът споделил, че иска да направи уникална суперкола. Това било дългогодишна мечта и на шофьора, който предложил да се заеме с дизайна на колата, ако МакМаен спонсорира проекта. Скоро след този разговор Кирби започнал разработването на G-force, използвайки за база британския екзотичен автомобил Ултима GTR 720. Той променил изцяло колата, започвайки от шасито и минавайки през окачването и скоростите, след което заменил двигателя.

Резултатът е кола, която не може да се кара много дълго, тъй като двигателят е способен да изгори всичкото гориво в резервоара само за 9 минути.

С цена от 3 милиона щатски долара, Максимус G-force ще бъде представен пред широката общественост на шоуто ‘Играчки за големи момчета’, което ще се проведе в Абу Даби на 30-ти април.

Ето и видео, показващо автомобила в действие: