Начало Избрани Маями ще проведе церемония за представяне на пилотите от F1

Маями ще проведе церемония за представяне на пилотите от F1

763
0
Гран при на Маями 2022
снимка, Пирели

Маями ще проведе церемония за представяне на пилотите от F1. Трасето във Флорида е домакин на първото подобно събитие в спорта след няколкогодишно прекъсване.

F1 вече експериментира с подобна презентация по време на Гран при на САЩ 2017. Тогава пилотите бяха официално представени преди началото на надпреварата на пистата в Тексас. Според информация на RaceFans, церемонията в Маями ще бъде доста по-различна в сравнение с тази през 2017 г.

Миналата седмица Световният съвет за моторни спортове на ФИА одобри промени в спортния правилник на F1. По този начин се даде повече време на пилотите да се съберат на стартовата решетка преди началото на състезанието. Процедурата по нареждането на болидите на решетката вече започва 50 минути преди началото на загряващата обиколка, а не 40.

„На някои състезания това допълнително време ще се използва за представяне на пилотите пред феновете“, се отбелязва от ФИА.

Гран при на Маями ще започне в 15:30 ч. местно време (22:30 българско). В същото време представянето на пилотите и изпълнението на националните химни ще се състои в 15:08 ч. местно време.

F1 така и не повтори церемонията по представянето на пилотите, която първоначално въведе на пистата Circuit of the Americas през сезон 2017. Това бе първата кампания след като Либърти Медия пое кормилото на световния шампионат.

Церемонията се състоя на 22 октомври 2017 и бе водена от Майкъл Бъфър. Американският боксов диктор беше привлечен да обявява последователно всеки от 20-те пилоти, докато те вървяха към стартовата решетка. В същото време изпълнители в състезателни костюми се появяваха на сградата на питлейна.

Сезон 2017 бе свързан най-вече с борбата за титлата между Люис Хамилтън (Мерцедес) и Себастиан Фетел (Ферари). Двамата застанаха един срещу друг пред трофея за шампионата на пилотите, който в крайна сметка отиде при британеца.

Този уикенд ще се проведе второто състезание Международния аутодром в Маями. Това е и първият от трите кръга на територията на САЩ през сезон 2023 в F1. Очаква се допълнителни подробности за новата церемония по представянето на пилотите да бъдат потвърдени в навечерието на Гран при на Маями в неделя.