Начало Автомобили Mazda с изцяло червена експозиция на Автомобилен салон София 2015

Mazda с изцяло червена експозиция на Автомобилен салон София 2015

40
0

Изцяло червено, всички автомобили на щанда на Mazda са в един цвят. Акцент е кросоувърът CX-3. Моделът е със стилен екстериор и луксозен интериор, включващ премиум кожена тапицерия. В списъка с оборудването има камера за задно виждане, Bluetooth и информационно-развлекателна система MAZDA CONNECT със 7-инчов дисплей. Първоначално компанията ще предлага 2-литров SKYACTIV-G агрегат със 146 к.с. и 197 Нм, който се куплира с 6-степенна автоматична трансмисия, която може да работи и с опционална система за задвижване на всички колела. Цялата квота за страната за модела вече е продадена.

Също така за Софийското изложение пристигна друг дългоочакван модел от Mazda – новото поколение MX-5. Роудстърът тежи само 1020 кг. Базовият модел се задвижва от 1,5-литров SKYACTIV-G 4-цилиндров бензинов двигател, който генерира 128 к.с., а максималният въртящ момент се очаква да достига 144 Нм.

Дебют за България е и новото поколение Mazda2. Спрямо предшественицата си тя е по-дълга и по-висока с 14 см, с увеличена колесна база, с по-просторен интериор и с още повече системи за активна безопасност, изпълнени по фирмената технология i-ACTIVSENSE. За първи път в този клас автомобили се появяват четири LED лампи. Купувачите ще могат да избират между 19 цвята за каросерията.